slide1 slide3 banner2

Активности друштва - Млади у борби против рака

Издавачка делатност - Преузмите часопис "Рак - спречити, открити, лечити"

Под слоганом "Учините данас нешто добро за своје здравље!",у четвртак и петак, 24. и 25. септембра 2015. године, од 10 до 20 часова у Дому омладине у Београду биће одржан 12. Јесењи фестивал здравља Београд 2015.  У склопу богатог и разноврсног програма посвећеног унапређењу здравља,  излагања и посебан простор на Галерији Дома омладине ће имати удружења  пацијената.

На манифестацији ће учествовати домови здравља, приватне ординације, болнице и апотеке, фармацеутске куће, фитнес, wеллнес и бањски центри, произвођачи здравих производа, етно села, сви они који се баве здравим стиловима живота...

Јавности ће се, на четири нивоа у Дому омладине, представити више од 70 излагача, предавања обухватају више од 100 тема везаних за здравље и здрав живот, док ће у програмима на бини учествовати више од 1.300 људи. Улаз на фестивал, који ће бити посвећен рекреацији у 21. веку, је бесплатан.

Програм можете погледати на: http://www.festivalzdravlja.com/BeogradskiFestivalZdravlja/Page-sr/6/Program_festivala

Удружење пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре

У жељи да се подигне свест опште јавности о важности превенције рака, Удружење пацијената оболелих од рака дебелог црева и јетре и Дом здравља Вождовац организују акцију постављања макете дебелог црева.

Сви заинтересовани имаће прилику да прођу кроз ову макету и погладају како изгледају преканцерозне лезије. Циљ, смањење броја новооболелих и броја умрлих од малигних обољења, може се постићи уколико се код грађана развије свест о личној одговорности за властито здравље и значају редовних превентивних прегледа.

 

Удружење жена оболелих и лечених од рака дојке "Будимо Заједно"

Удружење жена оболелих и лечених од рака дојке "Будимо Заједно" ће 24.09.2015. у времену од 18ч до 19ч представити три теме:

"Рано откривање, најбољи лек за рак дојке" представиће прим.др Љиљана Лазић, "

Имамо ми нас-лековитост удруживања пацијената" представиће Миомирка Ковачевић психолог и

"О Удружењу Будимо Заједно" говориће Јасмина Лукић.


 

Удружење пацијената са ретким болестима НОРБС

Марија Јолдић, председница удружења, имаће излагање на тему: „Бесплатна линија помоћи за оболеле од ретких болести” у четвртак у 15,30

 

 

Удружење пацијената са стомом ИЛЦО

Снежана С. Милојевић, председник Националног инвалидског удружења „ИЛЦО” Србије, имаће излагање на тему „Стома – живот са кесом” у петак у 13,30

 

Отворени телефон

 

Исхрана оболелих од рака

 

Часопис "РАК"

 

Самопреглед дојке