slide1 slide3 banner2

Активности друштва - Млади у борби против рака

Издавачка делатност - Преузмите часопис "Рак - спречити, открити, лечити"

img 1431517480 229a fОве године, Удружење грађана за борбу против рака јајника „Проговори" и Удружење гинеколога онколога Србије обележили су Светски дан борбе против рака јајника уз подршку фудбалских клубова Чукарички и Црвена Звезда.

Мушкарци су нас подржали!

Утакмица 27. кола Супер лиге Чукарички – Црвена Звезда завршена је победом домаћина Чукаричког резултатом 2:0.

За нас жене из Удружења „Проговори" истински победници су фудбалери оба тима, као и навијачи који су громогласним аплаузом поздравили нашу акцију И МУШКАРЦИ БРИНУ.

Ове године смо по трећи пут у Србији обележили Светски дан борбе против рака јајника, овог пута желеле смо да се наши мушкарци информишу колико је битно да њихове жене, мајке, сестре, ћерке... иду редовно на гинеколошке прегледе.
Фудбалери оба тима пре почетка утакмице носили су мајице Удружења „Проговори", а тренери тракице које симболизују борбу против ове опаке болести.

fudbal

Играчи су својеручно потписане мајице поделили публици.

Домаћини и гости су покалазали да је здравље много битније од ривалства и заједничким снагама подржали све жене у борби са овим тешким карциномом.

Непосредно пред први судијски звиждук Игор Матић, капитен ФК Чукарички и Предраг Рајковић, капитен ФК Црвене Звезде поклонили су Зорици Велицки, нашој чланици, дресове својих клубова са аутограмима играча.

Овом приликом још једном желимо да апелујемо на жене да је редован преглед једном годишње најбоља заштита.

 

Удружење "Проговори"

http://www.progovori.rs

 

Отворени телефон

 

Исхрана оболелих од рака

 

Часопис "РАК"

 

Самопреглед дојке