slide1 slide3 banner2

Активности друштва - Млади у борби против рака

Издавачка делатност - Преузмите часопис "Рак - спречити, открити, лечити"

Постоји #МилионРазлога да нам се придружите и овог октобра у традиционалној шетњи подршке у борби против рака дојке 18. октобра у 13 часова у Кнез Михаиловој улици у Београду!

 

Постоји #МилионРазлога да нам се придружите и овог октобра у

ТРАДИЦИОНАЛНОЈ ШЕТЊИ ПОДРШКЕ У БОРБИ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ

18. октобар са почетком у 13 часова

Београд, Кнез Михаилова улица код Делијске чесме (чесма код Филозофа)

Рак дојке је и даље водећи узрочник смрти код жена

упркос чињеници да је откривен на време у највећем броју случајева излечив.

У Србији годишње од рака дојке оболи приближно 4000,

док око 1600 жена умре од ове опаке болести.

 

Откривен на време, рак дојке је излечив у више од 90 % случајева.

Помозите нам да променимо статистику!

18. октобра из Кнез Михаилове улице у Београду са почетком у 13 часова и ове годинекренуће традиционална розе шетња подршке у борби против рака дојке у оквиру кампање „Милион разлога зашто желим свет уз тебе“ коју већ другу годину организују компанија Авон, Фонд Б92 и Амбасада Сједињених Америчких Држава, уз покровитељство Министарства здравља Републике Србије и Града Београда.

Розе шетња 18. октобра у Београду, уз подршку бројних стручњака, јавних личности и пре свега победница ове тешке болести, послаће снажну поруку подршке и поз

 

ив свим женама у Србији да редовним контролама могу превентивно да делују на ову опасну болест.

Шетњу ће отворити симболична полумаратонска стаза дужине 21 метар и 95 центиметара којом ће захваљујући сарадњи са порталом трчање.рс потрчати храбри мушкарци у розе штиклама да пошаљу јединствену поруку колико је подршка свих нас кључна у борби против рака дојке.

Истог дана у Кнез Михаиловој у периоду од 11 до 16 часова, биће постављено стручно саветовалиште у сарадњи са Институтом за Онкологију и Радиологију Србије и Институтом за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ како би све наше суграђанке добиле информације о самопрегледу и начинима превенције рака дојке, док ће се на хуманитарном базару на отвореном представити бројне организације и удружења у оквиру НАЛОР-а.

Циљ кампање „Милион разлога зашто желим свет уз тебе“ јесте да подигне свест о важности превенције и ране дијагностике у борби против рака дојке, као и да подржи превентивне и програме психосоцијалне помоћи женама и њиховим породицама које спроводе удружења Националне асоцијације оболелих од рака (НАЛОР) у Србији. Средствима прикупљеним у оквиру кампање подржаће се покретање програма психосоцијалне подршке женама и њиховим породицама које се суочавају са дијагнозом рака дојке.

Позивамо Вас да својим учешћем у розе шетњи и дешавањима 18. октобра подржите борбу против рака дојке и помогнете нам да женама Србије пренесемо поруку да се против рака дојке можемо успешно борити.

 

Отворени телефон

 

Исхрана оболелих од рака

 

Часопис "РАК"

 

Самопреглед дојке