slide1 slide3 banner2

Активности друштва - Млади у борби против рака

Издавачка делатност - Преузмите часопис "Рак - спречити, открити, лечити"

 

У суботу 8. марта 2014. године на Ади Циганлији у Београду ће се одржати "Розе трка" или шетња, рекреативна спортска манифестација која се одржава широм света као подршка женама оболелим од рака дојке. Придружите се!

Поводом 8. марта, Међународног дана жена, и 20. марта, Националног дана борбе против рака дојке, у Београду организујемо Розе трку (шетњу) у циљу подизања свести јавности о значају превенције рака дојке.

„Розе трка“ је рекреативна спортска манифестација која се одржава широм света као подршка женама оболелим од рака дојке, болести од које у Србији сваке године умре 1600 жена.

"Розе трка" (шетња) ће се одржати у суботу 8. марта 2014. године на Ади Циганлији са почетком у 12 часова.

Старт и циљ трке су код ресторана „Језеро“ где ће се вршити пријављивање учесника од 10:30 до 11:50 часова. У трци или шетњи, која ће се одвијати на кружној стази око Савског језера, могу учествовати сви они који на тај начин желе да пруже подршку својим мајкама, сестрама, ћеркама или пријатељицама оболелим од рака дојке или су и сами оболели од ове болести.

За све учеснике трке организатор је обезбедио мајице, воду и поклон од донатора трке.

Трка је хуманитарног карактера и новчана средства која буду прикупљена том приликом ће бити усмерена за финансирање програма едукације које организује Удужења жена оболелих и лечених од карцинома дојке „Будим заједно“.

У сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије организоваћемо и акцију добровољног давања крви. Возило Института ће бити потављено од 10:00 до 14:00 часова поред ресторана Језеро.

Трка се реализује под покровитељством Института за онкологију и радиологију Србије, Института за јавно здравље Србије и ЈП Ада Циганлија.

Организатор трке је Фондација Наталис у сарадњи са Спортским савезом Раковице и АК 21 Мај.

Придружите нам се и подржите Розе трку која се одржава на празник посвећен свим женама широм света а у име борбе против опаке болести која свакодневно угаси животе хиљаде жена широм планете!

Директорка трке
Оливера Кривокапић Драгићевић

 

Отворени телефон

 

Исхрана оболелих од рака

 

Часопис "РАК"

 

Самопреглед дојке