slide1 slide3 banner2

Активности друштва - Млади у борби против рака

Издавачка делатност - Преузмите часопис "Рак - спречити, открити, лечити"

 

Национални дан без дуванског дима – 31. јануар, традиционално се обележава преко 20 година различитим активностима широм Србије. Уколико тог дана будете у Београду, имаћете прилику да проверите концентрацију кисеоника у својој крви, учествујете на трибини, погледате изложбу или се укључите у неку другу активност којом се обележава овај дан.Национални дан без дуванског дима – 31. јануар, традиционално се обележава преко 20 година, а редовно од 2003. године и представља континуирану активност у превенцији употребе дувана. 

У оквиру обележавања Националног дана без дуванског дима, у Србији су интензивиране активности на едукацији становништва о штетним ефектима пушења и излагања дуванском диму, као и активности на мотивисању пушача за одвикавање од пушења. Широм Србије биће организовани бројни догађаји, спортска такмичења, базари здравља, подела здравствено-промотивног материјала. Међу партнерима са којима ће институти/заводи за јавно здравље сарађивати током ових активности су савети за здравље, градске управе, образовне установе, омладински центри, црвени крст, удружења грађана.Неке од активности су: 
• Изложба „Градови без дуванског дима” &‐ изложба радова са ликовног конкурса на тему „Градови без дуванског дима”, на којем су учествовали ученици средњих уметничких школа у Србији, отворена је од 28. јануара до 2. фебруара 2014. године у галерији „Озон” (Андрићев венац 12, Београд), у организацији Канцеларије за превенцију пушења Института за јавно здравље Србије. 
• Волонтери Удружења за међународну сарадњу студената медицине – Србија, у сарадњи са Институтом за јавно здравље Србије, Интернационалном комисијом за превенцију алкохолизма и других болести зависности и невладином организацијом „Живот и здравље”, у петак, 31.1.2014. године, у приземљу тржног центра „Ушће” у Београду, у у периоду од 11 до 21 час организоваће едукацију суграђана о штетности дуванског дима. Сви заинтересовани ће моћи да измере концентрацију кисеоника у крви помоћу пулсног оксиметра, као и вршни експиријумски проток у плућима. Биће емитовани и кратки спотови о разлозима зашто треба оставити пушење. 
• У петак 31. јануара 2014. године, у 18 часова у сали Градске општине Нови Београд одржаће се трибина на којој ће учествовати др сц. мед. Срмена Крстев, председница Комисије за превенцију употребе дувана Министарства здравља. На трибини ће бити речи о градовима без дуванског дима, штетности пушења по здравље и досадашњим активностима општине Нови Београд на превенцији пушења. 

Отворени телефон

 

Исхрана оболелих од рака

 

Часопис "РАК"

 

Самопреглед дојке