slide1 slide3 banner2

Активности друштва - Млади у борби против рака

Издавачка делатност - Преузмите часопис "Рак - спречити, открити, лечити"

Дани брендираних паклица цигарета у Британији и Француској су одбројани пошто је 20. маја ступио на снагу закон о увођењу универзалних неутралних паклица.

Логотип произвођача и различите боје паковања цигарета биће замењене неутралним паклицама, што су здравствени активисти окарактерисали као велики корак ка смањењу тражње за "смртоносним производом", преноси агенција Франс прес.

Све паклице цигарета у Британији и Француској ће бити маслинасто зелене боје, као и у остатку Европске уније, а 65 одсто паковања ће бити прекривено упозорењем о штетности пушења.

Британски трговци ће имати годину дана да продају постојеће залихе цигарета, док ће за оне у Француској тај рок бити 1. јануар 2017. године.

"Неутралне паклице су ружне и намерно су направљене да буду такве. Циљ је да се уништи привлачност већине паклица", изјавила је француска министарка здравља Марисол Турен.

Овакав потез долази после усвајања сличног закона у Аустралији, који је, како наводи АФП, заслужан за смањење стопе пушења, нарочито међу омладином.

 

Танјуг | 20. 05. 2016

Отворени телефон

 

Исхрана оболелих од рака

 

Часопис "РАК"

 

Самопреглед дојке